Sök
Naturum Hornborgasjön. Foto.

Småkryp och fåglar i Hornborgasjöns sommarprogram

Nu börjar sommarlovet på naturum Hornborgasjön. Följ med och håva i vattnet, fågelskåda eller spana efter småkryp på land.

Från den 19 juni till den 13 augusti väntar ett spännande sommarprogram på naturum Hornborgasjön. Varje dag erbjuds aktiviteter där hela familjen får upptäcka naturen tillsammans med naturums personal.
– De senaste somrarna har vi erbjudit fler aktiviteter och det är jättekul att se att allt fler vill vara med, säger Malin Herin, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Vill väcka intresse

I programmet ryms fågelskola för barn och håvning både på land och i vattnet. Naturum vill locka sommarlovslediga familjer ut i naturen och väcka deras nyfikenhet på naturen.
– Håvningarna i vattnet brukar vara särskilt populära. Det är något visst med att få se alla häftiga insekter som finns under vattenytan. Vem vill inte titta närmare på trollsländelarver och vattenskorpioner, säger Malin Herin.

Skattjakt och naturgåtor

Utöver de dagliga guidningarna så finns det också flera aktiviteter där besökarna på egen hand kan ge sig ut på skattjakt eller lösa naturgåtor. Dessutom väntar varje dag en guidning för vuxna där naturums guide berättar mer om Hornborgasjöns historia och livet över och under vattenytan.

Sommarprogram på naturum

Måndagar och tisdagar, kl 11: Fågelskola för barn

Måndagar – söndagar, kl 13: Hornborgasjön – ovan och under ytan

Onsdagar, kl 11: Lupptäcktsfärd

Torsdagar – söndagar, kl 11: Håvning för familjer

Mer information om öppettider och program på www.hornborga.com