Sök

Mer runt Hornborgasjön

Djupdyk i historiska fynd, upplev konst och hitta nya smultronställen. Runt Hornborgasjön finns det mängder att uppleva. Oavsett vilken tid du väljer att resa till området finns det mycket att se och göra. Välkommen! 

Bli rik på upplevelser 

I många tusen år har människor levt vid Hornborgasjön. Idag är våtmarken ett nav i en rik och vacker bygd. De unika platåbergen ramar in sjön. Här finns också många historiska lämningar. I Varnhem bara en mil från Hornborgasjön hittar du till exempel Kata gård och Varnhems klosterkyrka. Här har arkeloger gjort flera unika fynd. Bland annat ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. 

Ett sätt att upptäcka landskapet runt Hornborgasjön är att följa Kulturväg Skaraborg. Det är en väg som är skyltad med brunvita skyltar. Den tar dig från Karleby via Hornborgasjön till Valle och Tidan. Längs hela vägen finns det mycket att se! 

 

Visit Hornborgasjön

Visit Hornborgasjön är ett organiserat samarbete mellan  Skövde, Skara och Falköpings kommun.
På deras hemsida hittar du mer information om boende, restauranger, evenemang och andra besöksmål runt Hornborgasjön. 

 

Västsverige

Hornborgasjön är en del av Västsverige. Här hittar du bland annat Bohuskusten, Sveriges största sjö Vänern och mycket mycket mer. Om du är nyfiken på Västsverige kan du få fler tips på utflyktsmål via deras hemsida. 

Platåbergens geopark

Västergötland har en på många sätt unik geologi. Totalt finns det inte mindre än 15 olika platåberg i Västergötland. De bjuder på hissnande vyer och en svindlande inblick in i jordens historia. Det pågår just nu en ansökan om att området runt Västgötabergens ska bli Sveriges första Unesco Globala Geopark.