Parkering för bil och husbil

Kommer du med bil eller husbil till Hornborgasjön och undrar var du kan stå och vilka parkeringsavgifter som gäller. Här hittar du den information du behöver inför besöket.

Personbilar

Det finns åtta besöksplatser med parkering runt Hornborgasjön. Parkeringen är gratis för personbilar i alla delar av reservatet förutom vid Trandansen under transäsong.

Då tas en avgift för att finansiera utfodringen av tranorna. Avgiften tas ut under ca fyra veckor i slutet av mars till mitten av april. Under den perioden kostar det 30 kronor per dag att parkera här. 

Du betalar avgiften via Swish till nummer 123 635 79 25Skriv ditt registreringsnummer som meddelande. Utländska besökare eller den som inte har swish betalar inne på Infocenter Trandansen.

Husbil – Fågeludden

Det finns inga ställplatser i Hornborgasjön naturreservat. Men du är välkommen att stå med husbilen/din husvagn över natt på våra parkeringar. Vid Fågeludden tar vi ut avgift året om. Här ligger naturum och Café Doppingen. Här finns också, förutom fantastiskt natur, även dygnet-runt öppna toaletter och sopsortering, men ingen el. 

Det är inte tillåtet att tömma latrin i toaletterna. Du kan tömma din latrin i toaletthuset vid Trandansen där det finns en latrintömningsstation. 

Vi tar ut en avgift på 130 kr/natt. Du betalar avgiften via Swish till nummer 123 543 84 11. Skriv ditt registreringsnummer som meddelande. Du kan även betala inne på naturum Hornborgasjön.

Det finns även många andra ställplatser runt sjön som erbjuder mer servcie iform av tillgång till el och latrintömning. Visit Hornborgasjön har samlat länkar till flera av dem.

Husbil – Trandansen

Det är väldigt populärt att stå med husbil vid Trandansen på våren. Magiskt att både vakna och somna till tranornas rop och dans. Det är dock inga riktiga ställplatser. Men du är välkommen att stanna på parkeringen under natten med husbil och med husvagn. Vi tar då ut en avgift på 130 kr/natt.

Intill Infocenter Trandansen finns ett hus med dygnet-runt öppna  toaletter och latrintömning.Under transäsongen önksar vi att du undviker att tömma latrin mellan kl 10-15. På området hittar du även flera soptunnor, dessa är främst för små mängder restavfall. Har du mer hushållssopor är du välkommen till Fågeludden där du finner sopsortering. Du parkerar på gräs och det finns ingen el för husbilar.

Tänk på att parkera med avstånd till nästa husbil, gärna med plats för en personbil emellan er. Det höjer brandsäkerheten.

Betala avgiften via Swish till nummer 123 635 79 25. Skriv ditt registreringsnummer som meddelande. Utländska besökare betalar inne på Infocenter Trandansen.

Elbilsladdning

Runt Hornborgasjön finns det flera platser där du kan ladda din elbil. Om du vill ha mer information om var du hittar laddstolparna kan du följa länken nedan. Där hittar du också teknisk information om de olika laddstolparna. 

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.