Café Doppingen

En vackrare plats och ett vackrare hus för ett café får man leta länge efter. På Café Doppingen vid Hornborgasjöns östra strand väntar förutom imponerande arkitektur och natur även mat och bakverk av hög kvalitet.

Närproducerad mat

Café Doppingen ligger på Fågeludden, nära Broddetorp, precis intill naturum Hornborgasjön. Caféet invigdes i mars år 2017.

Sedan början av år 2019 drivs Doppingen av Ingrid och Sara Axelsson, mor och dotter med lång erfarenhet av matlagning och bakning. Senast på meritlistan finns t.ex. Hällekis Säteri café och restaurang.                                                  

Vi är förankrade i den västgötska landsbygden. Vi lagar mat med riktigt smör, svenskt kött och så mycket närproducerade råvaror som möjligt. Den här platsen är verkligen en lisa för själen. Skönheten och lugnet, långt bortom allt larm. Det är den känslan vi vill dela med besökaren, säger Ingrid Axelsson.

Meny för alla

På Café Doppingen är alla välkomna!  Både från uteplatsen och från caféets insida har du en underbar utsikt över sjön. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Läs mer om tillgängligheten här nedan. 

 

Menyn på caféet varierar. Oavsett dag finns det alltid smörgåsar, sallader och mycket annat gott i matväg. På menyn förekommer ofta soppa, pannbiff med dillkokt potatis och prästostpaj. 

En av kökets specialiteter är att alltid vara noga med att det finns något för dig som är vegan eller har matallergier. Fråga i köket om det är något du är osäker på.

Utöver mat finns det också ljuvliga bakverk bakade på plats av kökets egen konditor Sara. Här serveras utan tvivel bland annat några av Sveriges bästa kanelbullar!

Arkitekturen

Café Doppingen är ca 550 m2 innehåller café, kontorslokaler och en hörsal för film, föredrag och konferenser. Byggnaden har ritats av arkitekt Sten Thorsén, PE Arkitekter i Skövde (tidigare Arkitekturum AB i Mariestad).

De luftiga och ljusa lokalerna är präglade av nordiska material. Arkitekturen har sitt ursprung i Västergötlands lador, med vasstak och trä och kalksten i fasaden.

Anläggningen med byggnad och mark har byggts av Asplunds Bygg AB i Skövde. Fasadpanelen utgörs av grovt ramsågad furu som med tiden kommer att anta en ljusgrå färg.

Vasstaket kommer att mörkna och byggnaden kommer succesivt att smälta in mer och mer i naturen. Vassen kommer från Polen. Det eftersom det inte skördas vass i någon större utsträckning i Sverige. Taket har lagts av Söderslätts stråtak AB.

Hunden är välkommen

Även hundar är välkomna till Café Doppingen. Precis innanför dörrarna finns det en avdelning där du får sätta dig tillsammans med din hund. Självklart får du också sitta med din hund på uteserveringen. 

Öppettider på Café Doppingen 2022

  • 17 mars – 24 april, dagligen kl 11-17
  • 25 april – 26 juni, torsdag – söndag kl 11-16
  • 27 juni-14 augusti, dagligen kl 11-16
  • 15 augusti-27 september, torsdag-söndag kl 11-16
  • 1 oktober- 6 november, lördag-söndag – kl 11-16

 

Stängt midsommarafton och midsommardagen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.