Sök

Café Doppingen

En vackrare plats och ett vackrare hus för ett café får man leta länge efter. På Café Doppingen vid Hornborgasjöns östra strand väntar förutom imponerande arkitektur och natur även mat och bakverk av hög kvalitet.

Närproducerad mat

Café Doppingen ligger på Fågeludden, nära Broddetorp, precis intill naturum Hornborgasjön. Caféet invigdes i mars år 2017. Byggnaden har inspirerats av de lador som finns kring sjön och har vasstak och stenväggar. Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över sjön samtidigt som du fikar eller äter. Byggnaden är uppskattad för sin skönhet och fick 2022 Falköpings kommuns stadsbyggnadspris. 

På caféet finns både luncher för den hungrige och fika. Caféet drivs av Martina Molin som också driver Villhelmsro Gårdscafé i Falköping. Här finns flera lunchalternativ men också matigare mackor. 

Meny för alla

På Café Doppingen är alla välkomna!  Både från uteplatsen och från caféets insida har du en underbar utsikt över sjön. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Läs mer om tillgängligheten här nedan. 

 

Arkitekturen

Café Doppingen är ca 550 m2 innehåller café, kontorslokaler och en hörsal för film, föredrag och konferenser. Byggnaden har ritats av arkitekt Sten Thorsén, PE Arkitekter i Skövde (tidigare Arkitekturum AB i Mariestad). Den röstades år 2022 fram som vinnare av Falköping kommuns Stadsbyggnadspris. 

De luftiga och ljusa lokalerna är präglade av nordiska material. Arkitekturen har sitt ursprung i Västergötlands lador, med vasstak och trä och kalksten i fasaden.

Anläggningen med byggnad och mark har byggts av Asplunds Bygg AB i Skövde. Fasadpanelen utgörs av grovt ramsågad furu som med tiden kommer att anta en ljusgrå färg.

Vasstaket kommer att mörkna och byggnaden kommer succesivt att smälta in mer och mer i naturen. Vassen kommer från Polen. Det eftersom det inte skördas vass i någon större utsträckning i Sverige. Taket har lagts av Söderslätts stråtak AB.

Hunden är välkommen

Även hundar är välkomna till Café Doppingen. Precis innanför dörrarna finns det en avdelning där du får sätta dig tillsammans med din hund. Självklart får du också sitta med din hund på uteserveringen. 

Kontakt & Bokning

Vill ni komma i kontakt med Café Doppingen för frågor eller bokning? 

Mejla då till:  Doppingencafe@gmail.com

Eller ring under Caféets öppettider till:

Telefon 0515-15100

Öppettider på Café Doppingen 2024

  • 16 mars – 28 april, dagligen kl. 10-17
  • 29 april – 9 juni, onsdag – söndag kl. 10-16
  • 10 juni – 31 augusti, dagligen kl. 10-16
    Stängt midsommarhelgen 21-23 juni
  • 1 september – 27 oktober, fredag-söndag kl. 10-16
  • Höstlovsöppet 30 oktober – 3 november,  onsdag – söndag kl. 11-16