Sök

Nu söker vi en naturvårdare till Hornborgasjön

Vill du jobba praktiskt med naturvård i fält? Nu söker vi en naturvårdare till Hornborgasjön. Läs mer om tjänsten och ansök här.

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar – 3 månader

Anställningsform: Sommarjobb / feriejobb

Läs mer om tjänsten och ansök här.

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Krav

  • Skogsarbetare, röjning –  erfarenhet efterfrågas

Körkort

Krav

  • B

Om jobbet

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Nu söker vi en naturvårdare till sommarsäsongen från juni till och med september Hornborgasjöns naturreservat är ca 4100 ha stort räknas som ett av Sveriges finaste och mest välbesökta naturreservat, särskilt under transäsongen. Då har vi uppåt 150 000 besökare som kommer för att titta på de ca 30 000 tranor som rastar här på väg till sina häckningslokaler.

Arbetsbeskrivning

Det här arbetet passar dig som vill jobba praktiskt med naturvård i fält. Hornborgasjöns naturreservat kräver mycket skötsel av marker och friluftsanordningar.

Som naturvårdare vid Hornborgasjön ingår du i det arbetslag som skapar och upprätthåller de naturvärden som reservatet är till för att gynna och bevara. Arbetsuppgifterna är varierande och följer säsongens växlingar med arbete utomhus under alla årstider. Större arbetsuppgifter är till exempel slåtter, röjning och skötsel av leder i naturreservatet. Mycket av arbetet utförs som maskinarbete med traktor och olika redskap. En del snickeriarbeten förekommer, till exempel med spänger och fågeltorn.

Placeringsort: Hornborgasjön

Kvalifikationer

Krav

– Erfarenhet av praktisk naturvård eller annan erfarenhet som Länsstyrelsen bedömer likvärdig.

– God förmåga att hantera och framföra traktor med olika redskap

– Körkort B

– Motorsågskörkort B

– Röjsågskörkort RA

– God fysik

– Praktiskt handlag

Personliga egenskaper

Du har intresse av att arbeta med att utveckla och sköta om de natur- och friluftsvärden vi har i reservatet. Eftersom arbetet utförs både självständigt och i ett mindre arbetslag med en arbetsledare är det viktigt att du trivs med att jobba tillsammans med andra samtidigt som du också kan jobba självständigt med dina arbetsuppgifter. Du behöver vara uthållig och samtidigt flexibel, då arbetsuppgifterna kan ändras med kort varsel.

Det är viktigt att du är säkerhetsmedveten och har ett gott omdöme Du är kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att göra ett gott arbete och arbeta mot verksamhetens mål. Du är kreativ och lösningsfokuserad och om det behövs kan du komma med idéer om lösningar och nya arbetssätt.

Ansök här.

Meriterande

– Erfarenhet av liknande arbete värderas högt

– Utbildning i praktisk naturvård eller landskapsvård

– Kunskap om friluftsliv och tillgänglighet

– Kunskap om snickeriarbete

– Kunskap om maskinreparationer

– Körkort för terränghjuling

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Läs mer om tjänsten och ansök här.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om anställningen

Lön

Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

40 tim/vecka. Tillträde: 29 maj eller enligt överenskommelse. Sommarjobb.

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Falköping i Västra Götalands län.

Arbetsgivaren

Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Postadress

Länsstyrelsen i Västra Götalands län

gatan

40340 Göteborg

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Sofie Stålhand, funktionschef010-2245659
  • Thomas Uvesten, arbetsledare010-2245660

Fackliga kontaktpersoner

  • Pia Severinsson, SACO010-2244472
  • Kajsa Lackovic, SEKO0770-457900(Växel)
  • Martin Dahl, ST010-2244768

Ansök här.