Platåberget Billingen är ett av de berg som omger Hornborgasjön. Foto.

Högt vattenstånd påverkar vandringsleder

Det är högt vattenstånd i Hornborgasjön just nu. Det gör att vandringsleden vid Almeö inte går att gå på. Samma sak gäller för en del av vandringsleden vid Ytterberg.

Vattennivån i sjön är 120,54 meter över havet vilket är den högsta registrerade nivån sedan 1998. Det gör att vandringsleden vid Almeö inte går att gå på. En del av leden vid Ytterberg är också avstängd. Det går att gå till fågeltornet vid Ytterberg men det går inte att gå mellan naturum och Ytterberg.

Övriga vandringsleder i reservatet går att gå på – även om det på sina ställen är mer lerigt än det brukar vara så här års. Läs mer om vandringsleder i reservatet här.

Tranorna påverkas inte av det höga vattenståndet. Både Trandansen och Fågeludden går att besöka som vanligt. Naturum Hornborgasjön, Café Doppingen och Infocenter Trandansen har öppet som vanligt.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.