havsörn

Vinterfåglar vid Trandansen

Fyra söndagar i januari slår vi upp portarna till informationscentralen Trandansen i södra delen av Hornborgasjön. Kom på besök och spana efter vilka vinterfåglar som finns vid sjön nu! Kanske får vi till och med syn på havsörn eller en flock med vinterhämplingar?

Trots att det är vinter finns det gott om fåglar vid Hornborgasjön. Informationscentralen Trandansen kommer därför ha öppet mellan kl 08-16 den 8, 15, 22 och 29 januari. Här kan du spana i kikarna och få hjälp av de duktiga fågelskådarna från Örn 72 och Falbygdens fågelklubb med vilka fåglar som vi ser. Du kan köpa fika och korv. Det finns också pyssel att göra för barn.

Havsörn, fjällvråk, korp, sångsvan, vinterhämpling och tornfalk är några av de fåglar som brukar kunna ses vid Trandansen under januari.

Här kan du se hur du hittar till Trandansen, i sjöns södra ände.

Välkommen!

Datum

8 jan 2023
Expired!

Tid

08:00 - 16:00

Platser

Trandansen
Trandansen Skara Sweden 532 94

Arrangör

Naturum Hornborgasjön
Telefon
010-224 50 10
E-post
naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.