Kvällsguidning om tranor

Kom med på en kvällsguidning om tranor. I skymningen kommer tranorna lämna Trandansen för att flyga ut i sjön och sova. Det är också då de räknas. Varför sover de i sjön och hur räknar man dem? 

Falköpings och Skövdes fågelklubbar har duktiga fågelskådare som berättar allt du vill veta om tranorna men som också kan visa och berätta om alla andra fåglar som syns vid Trandansen.

Mer om guidningen
Guidningen är ca 30 minuter lång och äger rum vid Trandansen i södra delen av Hornborgasjön. Under guidningen kommer vi att vara utomhus och stå och titta på tranorna tillsammans. Det kan därför vara trevligt att ha med sig en egen kikare. Tänk också på att ha kläder efter väder. Det är ofta ganska kallt.

Samling
Guiden möter upp dig utanför infocentret vid Trandansen kl 18. Du behöver inte anmäla dig. Här kan du läsa mer om hur du hittar till Trandansen.

Guidningen återkommer följande datum:
23, 26, 28, 30 mars
2, 4, 6, 9, 11, 13, 16 april

Välkommen!

Kontakta naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se vid frågor.

Datum

23 mar 2023

Tid

18:00 - 18:30

Platser

Trandansen
Trandansen Skara Sweden 532 94

Arrangör

Naturum Hornborgasjön
Telefon
010-224 50 10
E-post
naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se
Powered by Modern Events Calendar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.