Sök
mandelblom

Blomstervandring med Linné 

Följ med på en blomstervandring i Linnés anda! Under prat och skratt och vårfåglars sång vandrar vi bland vårblommorna och försöker förstå varför de heter som de gör. Vi tittar också på varför blommorna växer där de gör. För att säga det med Linnes ord” skaparen har hela världen klätt i en blomstertapet och däri satt människan att spatsera leva och förnöja. Gå ut.”

Mer om guidningen

Guidningen är cirka 1-1,5 timme lång. Under ledning av guiden Manne Ryttman kommer ni att vandra en sträcka på cirka 3,5 kilometer.

Ta gärna med fika och lupp/förstoringsglas som kan vara till hjälp under guidningen när ni vill titta närmare på växterna.

Samling

Samling vid parkeringen vid Hångers udde. Följ skylt ”Hångers Udde” från riksväg 184, strax söder om Trandansen. Notera att inte följa skylt mot enbart ”Hånger”. Här finns mer information om hur du hittar hit.

Viktigt att tänka på

Den här guidningen kräver att du anmäler dig i förväg. Det gör du genom att skicka ett mejl till naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se och anger hur många platser du vill boka. Tänk på att hålla avstånd till övriga deltagare och till guiden.

Välkommen!

Kontakta naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se vid frågor.

Datum

24 apr 2022
Expired!

Tid

14:00 - 15:30

Platser

Hångers udde
Hångers udde Falköping

Arrangör

Naturum Hornborgasjön
Telefon
010-224 50 10
E-post
naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se