Sök

Doppingen kammar hem Stadsbyggnadspris

Byggnaden Doppingen vid Fågeludden är vinnare till Falköpings kommuns Stadsbyggnadspris 2022! Doppingen vann med nästan 100 rösters marginal.

– Det är verkligen otroligt roligt att Doppingen tilldelas pris för sin skönhet! Vi som arbetar här njuter ju varje dag, men jag hoppas att detta gör att nu ännu fler får upp ögonen för både bygganden och platsen och därmed vill komma hit på besök. Nu håller vi ju på att byter entreprenör, men lagom till Transäsongen så slår både Café Doppingen och naturum åter upp portarna för besökare. Det får i alla fall mig att längta till våren, säger Sofie Stålhand platschef vid Länsstyrelsens kontor vid Hornborgasjön.

Drygt 900 personer deltog i omröstningen till priset som är det första Stadsbyggnadspris som Falköpings kommun delar ut.

Här är motiveringen till priset:

God arkitektur – Byggnaden är belägen i ett mycket känsligt område och har genom en genomarbetad utformning på ett smakfullt sätt lyckats kombinera moderna- och klassiska byggnadselement till en god helhet.

Läs mer här Café Doppingen tog emot årets stadsbyggnadspris | Falköpings kommun (falkoping.se)

Doppingens arkitekt Sten Thorsén med priset.
Richard Johansson och Mats Kardell från Asplunds bygg som uppförde Doppingen.
Sofie Stålhand platschef vid Länsstyrelsens kontor vid Hornborgasjön tillsammans med representanter från juryn i tävlingen.