Sök
The Café is located close to the lake at Fågeludden. Photo.

Café Doppingen söker ny entreprenör

Ingrid Axelsson som har drivit Café Doppingen sedan 2019 ska nu varva ner och dra sig tillbaka. Därmed står det välbesökta caféet vid Hornborgasjön ledigt för att ta emot en ny entreprenör som vill utveckla caféet framåt tillsammans med naturum och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Samtidigt har den vackra byggnaden blivit nominerad till ett arkitekturpris.

Hornborgasjön är en av Sveriges och Europas populäraste fågelsjöar. Café Doppingen som ligger på Fågeludden intill naturum Hornborgasjön besöks årligen av omkring 60 000 besökare. Caféet har de senaste åren drivits av Ingrid Axelsson och serverat såväl fika som lunch till hungriga – och nöjda – besökare.

– Samarbetet med Ingrid har varit fint och det har varit kul att se verksamheten växa. Det är tråkigt att hon nu drar sig tillbaka, men vi ser också fram emot att fortsätta utveckla den här platsen ihop med en ny entreprenör, säger Sofie Stålhand, platschef vid Hornborgasjön.

Nominerad till byggnadspris

Byggnaden Doppingen blev klar 2017 och har tagit inspiration av traktens vasstakstäckta lador. Utanför de stora fönstren sträcker sig en stor terrass med vid utsikt över sjön. De ljusa och luftiga lokalerna inomhus har plats för 90 sittande gäster. Byggnaden som ritats av Sten Torsén är i år nominerad till Falköpings kommuns stadsbyggnadspris.

– Att byggnaden nominerats till ett arkitekturpris är verkligen inte förvånande; det är fantastiskt vackra lokaler och jag hoppas någon ser det som en underbar möjlighet att driva caféet här, säger Sofie Stålhand, platschef vid Hornborgasjön.

Ansökan genom upphandling
För den som är nyfiken på att driva caféverksamheten behöver du först läsa igenom förfrågningsunderlaget, sedan komma på visning och därefter är du välkommen att skicka in din ansökan.

Boka din visning av Café Doppingens lokaler genom att mejla: sofie.stalhand@lansstyrelsen.se.

För att ta del av hela underlaget behöver du logga in på adressen nedan. Notera att du då blir ombedd att först måste skapa en log-in, detta för att vi ska kunna kontakta dem som är intresserade om det skulle bli någon förändring.

Ta del av förfrågningsunderlaget:

Drift av café Doppingen vid Hornborgasjön | Länsstyrelsen i Västra Götalands Län, GÖTEBORG (opic.com)

Ansökan:

Den som vill ansöka om att få driva Doppingen ska inte känna sig skrämd av upphandlingsförfarandet! Tänk att det är ungefär som att söka ett jobb. I grova drag vill vi veta vem du är, få ta del av din genomförandeplan dvs. hur du vill driva caféet, ta del av referenser och träffas för en intervju. När du tagit del av förfrågningsunderlaget på länken så kan du antingen söka digitalt genom att skicka in din ansökan direkt i Tendsign (länken ovan), men du kan även skicka in fysiskt enligt instruktionerna i underlaget. Känns det oklart så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Ansök senast den 23 oktober via länken ovan.