Salskrake

Exkursion Almeö

Ute på Almeö finns det ett nybyggt fågeltorn byggt av länsstyrelsen Hornborgasjöns egna snickare. Följ med och spana efter doppingar, rovfåglar och vadare från detta bygge. På vägen ut får vi kanske höra någon gulsparv som räknar till sju, en sånglärka som drillar högt i skyn eller varför inte en storspov. 

Mer om guidningen
Guidningen är cirka tre timmar lång. Under guidningen kommer vi att vandra ut till Almeö, 4 km tur och retur, och fågelskåda. Det kan därför vara trevligt att ha med sig en egen kikare och fika. Tänk också på att ha kläder efter väder och gärna stövlar. Det kan vara mycket blött på vägen ut.

Samling
Guiden möter upp dig vid parkeringsplatsen vid Almeö. Här kan du läsa mer om hur du hittar hit.

Viktigt att tänka på
Den här guidningen kräver att du anmäler dig i förväg. Det gör du genom att skicka ett mejl till naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se

Guidningen tar ca 2-3 timmar. Vi kommer gå en sträcka på ca 4 km. Tänk på att ha kläder efter väder och gärna stövlar. Det kan vara mycket blött på vägen ut.

Välkommen!

Kontakta naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se vid frågor.

Datum

16 apr 2023

Tid

09:00 - 12:00

Platser

Almeö
Almeö, BRODDETORP

Arrangör

Naturum Hornborgasjön
Telefon
010-224 50 10
E-post
naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se
Powered by Modern Events Calendar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.